Modern

Nashville Children’s Theatre

The Nashville Children’s Theatre is the oldest theatre company dedicated to children’s programming in the United States. But the theatre building itself and had not seen any improvements since its original construction in 1960. To help the organization update its facilities and offer improved access and capacity for current and future audiences, our design offered a new vision for the existing 13,500 square foot structure, as well as a 17,000 square foot addition.

Quest

Quest Sports Center is a 32,000 sq. ft. state-of-the-art sports and entertainment facility situated on four acres of land in the upscale Mallory Park business development in Brentwood, TN. And it has quickly become the go-to destination for sport training for all ages. The lower level, over 22,000 square feet, is home to Quest Performance Training which offers adult fitness programs, sports performance training, and court and turf rental. There is also an outdoor training area that includes a beach volleyball court, hill training and Bermuda turf surfaces for a variety of sports. The weight room and group room exercises areas were carefully configured to be used in association with the sports areas for personal training, cross training and strength training regimens. And the design features large, inspirational open spaces, an upscale atmosphere, and a logical flow and layout that accommodates Quest’s clients as they move through their fitness routines.

Guy Brown

The partners of this Future 50 Company in Brentwood, Tennessee, requested a work environment with a distinctive design reflecting their personalities and progressive business model. The 5,200 square foot building is constructed on a highly visible and challenging site previously considered ‘unbuildable’ due to easements, setbacks and grading issues. However, we saw potential in the site’s excellent views to nearby roadways and benefits from its adjacency to a richly landscaped entry to the development.

Ridgetop Residence

Sited atop a hillside, this house commands broad views of the outer Nashville basin, a scenic area southwest of the city. Designed to take advantage of these spectacular views and assimilate indoor-outdoor living, the home is a composition of alternating volumes tied together horizontally with roof overhangs. Organized around a 25-foot-high gallery that connects the ground level from north to south, a series of glass bridges connect private spaces on the upper levels. Two one-story wings that include a lap pool and a garage define a large public entry court.